Scheepens, Jacques – Bretagne II

Een werk uit de Bretagne serie. Een landschap vol van kleur, sfeer en licht. Dik aangebrachte verfstreken die in kleur met elkaar contrasteren. De stijl is simpel en minimalistisch, maar elke streek spreekt voor zich. Het schilderij doet denken aan een landschap.
Er is diepte te vinden in het beeld door de overlapping en het nauwer worden van de lijnen in de verte. Op de voorgrond abstracte vormen, waar de toeschouwer zelf een voorstelling aan kan hechten. Zijn het de zeilen van de boten, of vormen in het water?

150,00

Beschrijving

Jacques Scheepens is onder meer Nederlands beeldhouwer, schilder, edelsmid en tekenaar. Hij is geboren in Eersel in 1929 en was werkzaam in Eindhoven. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Bosch.
In zijn werken vindt men vooral figuurvoorstellingen, landschappen en ruimtelijke vormgeving in relatie tot architectuur. Scheepens is lid van de Kunstkring Eindhoven en heeft meerdere tentoonstellingen gehad. Eén van deze tentoonstellingen was een solotentoonstelling in de Bijenkorf in Eindhoven in 1971.

Extra informatie

Afmetingen 105 × 5 × 105 cm