Scheepens, Jacques – Bretagne II

Een landschap van kleuren, verfstreken over het hele beeldvlak van het doek. Het werk is simplistisch, minimaal en krachtig, o.a. door de combinatie van kleuren. De kleuren komen krachtig over, doordat ze lijken op de glinstering van de zon dat het licht uit het landschap weerkaatst.
Een mix van zachte en sterke kleuren die contrasteren en een dieptewerking door de breedte van de strepen en de aanwezigheid van een diagonaal, schept diepte die het het zacht maken voor het oog. Toeschouwers zullen een verschillende voorstelling hebben bij het bezichtigen van dit schilderij.

150,00

Artikelnummer: 306 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Jacques Scheepens is onder meer Nederlands beeldhouwer, schilder, edelsmid en tekenaar. Hij is geboren in Eersel in 1929 en was werkzaam in Eindhoven. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Bosch.
In zijn werken vindt men vooral figuurvoorstellingen, landschappen en ruimtelijke vormgeving in relatie tot architectuur. Scheepens is lid van de Kunstkring Eindhoven en heeft meerdere tentoonstellingen gehad. Eén van deze tentoonstellingen was een solotentoonstelling in de Bijenkorf in Eindhoven in 1971.

Extra informatie

Afmetingen 96 × 5 × 105 cm