Kissels, P. – Compositie

Er is gebruik gemaakt van een enorm contrast. De witte vormen zijn bijna een opening in het zwarte vlak, alsof je erdoor heen kunt kijken. Er is met veel precisie gewerkt. Om met verf zulke strakke lijnen te schilderen kost moeite en concentratie van de kunstenaar.
Door de eenvoud van voorstelling heeft het werk een rustgevende uitstraling. Er zijn geen felle kleuren gebruikt die de aandacht trekken, maar de witte vormen zijn eerder zacht en lijken te dwarrelen over het doek.

150,00

Artikelnummer: 589 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Pierre Kissels is tekenaar, schilder en beeldhouwer. Al 50 jaar werkt hij aan een abstract oeuvre.
Zijn werken bestaan grotendeels uit verschillende kleurvlakken die opgezet zijn volgens de gulden-snede-verhoudingen. Hij maakt geen gebruik van primaire kleuren en de selectie van kleuren zijn gevoelsmatig gekozen. “Kleuren, dat is licht – klank – ruimte. Kleuren zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk. De kleuren worden emotioneel bepaald. Een schilderij is een zaak van evenwicht en verhoudingen, een ritme van kleur, de ruimtelijke illusie in de concrete ruimte. Bij evenwicht is er sprake van tegenstellingen die hun afzonderlijkheid niet opheffen naar nul, maar transformeren naar een harmonie. Evenwicht is geen stilstand, wel stil-leven. Evenwicht is een balans van gewicht, niet van afmetingen.”

Extra informatie

Afmetingen 92 × 5 × 92 cm