Broos, Lotte – Fortuna 260384-4

Dit werk van Broos is relatief rustig opgebouwd vergeleken met haar ander werk. De bergen hebben geen rare uitsteeksels die ver boven de andere bergtoppen uitsteken.
De kleuren in het acrylschilderij staan niet in hard contrast met elkaar. Broos heeft gebruik gemaakt van de compositieregel ‘regel van derden’, dit houdt in 2/3 landschap en 1/3 lucht. Deze compositieregel wordt vaak gebruikt in de fotografie. Door gebruik te maken van de ‘regel van derden’ bereik je dat er meer aandacht uit gaat naar het landschap.
Doordat Broos de voorgrond onscherp heeft geschilderd en de bergen hard heeft aangezet krijg je extra diepte in het schilderij. Naast alles is dit werk door Lotte Broos gesigneerd aan de voorkant.

250,00

Artikelnummer: 714 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Lotte Broos (1952) is geboren en getogen in Eindhoven. Ze studeerde aan de kunstacademie St. Joost te Breda. In haar werk is veel fascinatie voor de natuur met name landschappen met gebergten. Broos werken worden gekenmerkt door geabstraheerde landschappen die met onwerkelijke kleurgebruik worden ingevuld, hierdoor ontstaat er een contrast met de realiteit.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 5 × 150 cm