Broos, Lotte – Fortuna II

In dit werk van Broos zijn natuurlijke kleuren gebruikt, hierbij kun je denken aan zandkleurige tinten, verschillende gele en beige kleuren.
De bergen op het doek hebben geen gigantisch hoge bergtoppen. Broos heeft de horizon ongeveer halverwege het doek geschilderd, dit is bijzonder omdat de kunstenaressen normaliter de Compositieregel ‘regel van derden’ gebruikt. Als je naar het landschap kijkt, heb je het idee dat je een groot gebied inkijkt. Dit komt omdat het landschap opgedeeld is in drie delen om zo diepte te creëren. Omdat de horizon halverwege ligt, lijkt het op ooghoogte geschilderd te zijn. Hierdoor lijkt het dat de kunstenares op de voorgrond staat.
Het middengedeelte is gevuld met allemaal heuveltjes die scherp zijn geschilderd met wat lichte contourlijnen.
Het laatste en achterste deel zijn beschilderd met hogere bergen, deze bergen zijn onscherp geschilderd en dit suggereert dat het veel verder weg moet liggen.

250,00

Artikelnummer: 876 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Lotte Broos (1952) is geboren en getogen in Eindhoven. Ze studeerde aan de kunstacademie St. Joost te Breda. In haar werk is veel fascinatie voor de natuur met name landschappen met gebergten. Broos werken worden gekenmerkt door geabstraheerde landschappen die met onwerkelijke kleurgebruik worden ingevuld, hierdoor ontstaat er een contrast met de realiteit.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 5 × 150 cm