Celie, Pieter – gele stoel

Celie is geïntrigeerd door de schoonheid van alledaagse voorwerpen. Doordat hij ze tot subject van zijn schilderijen maakt, wordt je aandacht erop gevestigd.
Een uitgeklapte kerkstoel zie je vaker, maar nu kijk je naar het vakmanschap, het detail aan de bovenzijde.
Tegen de roze en blauwe achtergrond ontstaat er een gevoel van ruimtelijkheid. De gestrikte touwtjes ontkrachten dat tegelijkertijd. Ogenschijnlijk een simpel voorwerp maar nu…  Hoe kan zo’n alledaags voorwerp iemand vullen met geluk?

200,00

Beschrijving

Pieter Celie (1942-2015) is het pseudoniem van de kunstenaar Theo van de Bult. Pieter Celie studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven van 1967 tot 1969 en daarna aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. (RKD , 2017)
Celie heeft vanaf het begin verschillende media gemengd. Zo heeft hij gewerkt als beeldend kunstenaar, beeldhouwer, fotograaf, en ontwerper, en kwam hij onder invloed van de Pop Art en de kunst van de CoBrA-groep.

Celie heeft de Aanmoedigingsprijs Gemeente Eindhoven (1969), de Prijs van de Vriendschap van de stad Antwerpen (1969) en de Bronzen medaille van de stad Oostende (1976) ontvangen. (Jacobs, 1993)

Extra informatie

Afmetingen 130 × 5 × 90 cm