Celie, Pieter – Kroonluchter zwart

De zwarte kroonluchter in het midden van dit werk eist zijn ruimte. In tegenstelling tot Celie’s andere kroonluchters lijkt deze zich in een ‘negatieve’ ruimte te bevinden. Door het fascinerende spel van de wijkende zwarte kleur tegenover de andere opvallende kleurvlakken ontstaat deze zinsbegoocheling.
De verschuiving van voorgrond naar achtergrond, en vice versa, laat je oog niet los en je hersenen proberen te bevatten waar je naar kijkt. De strikken die het oppervlak doorboren, versterken deze illusie.
Dit werk is jammer genoeg beschadigd in het witte vlak.

150,00

Beschrijving

Pieter Celie (1942-2015) is het pseudoniem van de kunstenaar Theo van de Bult. Pieter Celie studeerde aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven van 1967 tot 1969 en daarna aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. (RKD , 2017)
Celie heeft vanaf het begin verschillende media gemengd. Zo heeft hij gewerkt als beeldend kunstenaar, beeldhouwer, fotograaf, en ontwerper, en kwam hij onder invloed van de Pop Art en de kunst van de CoBrA-groep.

Celie heeft de Aanmoedigingsprijs Gemeente Eindhoven (1969), de Prijs van de Vriendschap van de stad Antwerpen (1969) en de Bronzen medaille van de stad Oostende (1976) ontvangen. (Jacobs, 1993)

Extra informatie

Afmetingen 102 × 5 × 126 cm