Adams, Willem – Landschap

Dit werk van Adams toont een duidelijk contrast tussen een strakke lijnvoering en een vrije compositie van vierkanten. Extra wordt deze tegenstelling benadrukt door de pasteuze verftoets in de vierkanten, terwijl de achtergrond in een egale verfbehandeling is opgezet.
De horizontale lijnen hebben de overhand en leiden het oog naar het midden van het werk, waarin een concentratie van vierkanten zich bevindt. Deze zijn tegenover de rest van het werk varierend in grootte en hebben harde kleurovergangen. De kalmte van een groen landschap met blauwe lucht wordt drastisch onderbroken door de opvallende kleurschakeringen in de vierkanten en prikkelt de fantasie van toeschouwer in het raden van de identificatie ervan.

200,00

Artikelnummer: 2008 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Willem Adams komt uit Meerveldhoven, waar hij op 13 februari 1937 is geboren. In zijn werken houdt de schilder en tekenaar zich voornamelijk bezig met beweging en de compositie van abstracte vormen. De verf die hij gebruikt is altijd uitgesproken van kleur, dik van substantie en door de schildershand bedwongen in een vorm die staat. De voorstelling van zijn werken is juist landschappelijk van aard.

Extra informatie

Afmetingen 82 × 5 × 102 cm