Bloks, Jozef – Na de grote boem 2

Een rood hemd bungelend aan een kleerhanger, met een spijker in de gele muur geslagen. Het werk is in snelheid van tekengebaar ontstaan, als een impressie van de werkelijkheid.
Het werk roept vragen op. Waarom hangt het werk aan een spijker? Is het hemd met opzet hier weggehangen? Welke lading draagt het hemd? Heeft het een exclusieve betekenis?

30,00

Artikelnummer: 2011 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Jozef Bloks is een Nederlands graficus, performancekunstenaar, schilder en beeldhouwer, werkzaam in Eindhoven. Hij is geboren in 1951 en is in 1974 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Den Bosch.
In zijn werk is aandacht voor zowel figuratie als abstractie. Door verschillende media te gebruiken kon Bloks laten zien wat voor hem belangrijk is. Eén van zijn bekendere werken is het Mobil Art Object, waarbij hij een oplegger van een vrachtwagen heeft opgevrolijkt met zijn abstracte werk. Dit werkt trok zes maanden door Nederlandse, Belgische en Franse wegen. Hierdoor kon dit werk meer publiek trekken dan andereabstracte kunstwerken in een museale context.

Extra informatie

Afmetingen 68 × 5 × 53 cm