Coppelmans, Frans – Nivo’s

Op het eerste gezicht lijkt dit abstracte werk (1981) te bestaan uit twee identieke stenen balken. Bij nadere inspectie blijken zijn voorzien te zijn van verschillende inkervingen. Deze inkervingen laten de rode steenkleur zien tegenover het zwart.
De getallen en het rasterpatroon doen denken aan een mathematisch thema. Er lijkt geen duidelijk patroon aanwezig zijn, dus kan men zich afvragen of er dit pure willekeur of dat er toch een patroon te herkennen is. Het oog blijft naar dit patroon zoeken.

100,00

Beschrijving

Frans Coppelmans (1925) uit Eindhoven is een beeldend kunstenaar die zich bezighoudt met de uitgebreide studie naar systemen en vormen. Voor hem zijn kindertekeningen, wiskunde en filosofie uitgangspunten, van waaruit Coppelmans probeert meer “orde” in zijn wereld te scheppen.
Zelf zegt hij over zijn werken: “Wat ons bekend is, zijn vormen als objectieve gegevens. Willen we nu iets te weten komen over de complexiteit, die de vorm als communicatiestructuur in zich heeft, dan moet de vorm onderzocht worden zowel in zijn eigen structureel bestaan, als in zijn ontwikkeling in de tijd. Zodoende ontstaat er een inzichtelijkheid over het functioneel bestaan van de vorm in de tijd.”

Extra informatie

Afmetingen 70 × 16 × 16 cm