Könings, Hans – Nr 6 zonder titel

Bij dit werk van Könings moet je wel een paar keer kijken, voordat je precies kan zien wat er afgebeeld staat. Dat komt omdat slechts het zwart contrasteert met de andere gebruikte kleuren. Wie staat er afgebeeld op dit schilderij? Is het een man, een vrouw, wat is diegene aan het doen?
Hetgene wat vast staat, is de herkenbare hoed die deze persoon draagt. Deze verschijnt in meerdere werken van Könings, en dat raadsel maakt dat mysterieuze werk zeker het bekijken waard is.

150,00

Artikelnummer: 1045 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Hans Könings, geboren in 1950 te Den Haag, studeerde schilderkunst en grafiek aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De kunstenaar woonde sinds 2007 in Berlijn, maar is nu naar Nederland teruggekeerd. Könings heeft zich met name gespecialiseerd in linoleumdrukken, zeefdrukken en houtdrukken.
Mensen en herinneringen staan centraal in zijn werken. Könings wil begrijpen wat herinneringen betekenen, en onderzoekt waarom sommige beelden bepaalde emoties en gevoelens bij ons oproepen.

Extra informatie

Afmetingen 151 × 5 × 131 cm