Bloks, Jozef – Ouders

Een concentratie van lang gekleurde lijnen aan de bovenzijde van het beeldvlak laten de ogen niet rusten op een gefixeerd punt. Een zoektocht begint. Waar in het werk kan de toeschouwer zich hechten aan een vorm
of een herkenbaar onderwerp?
Door dit oppervlak heen kijkend wordt er langzamerhand een onderliggende laag zichtbaar: een laag met drie figuren, kijkend naar de toeschouwer. Drie figuren glimlachen, kijkend door de lange lijnen heen en verscholen achter een gekleurd oppervlak. Is dat een metafoor voor het ouderschap? Dichtbij maar niet zichtbaar.

30,00

Artikelnummer: 2613 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Jozef Bloks is een Nederlands graficus, performancekunstenaar, schilder en beeldhouwer, werkzaam in Eindhoven. Hij is geboren in 1951 en is in 1974 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Den Bosch.
In zijn werk is aandacht voor zowel figuratie als abstractie. Door verschillende media te gebruiken kon Bloks laten zien wat voor hem belangrijk is. Eén van zijn bekendere werken is het Mobil Art Object, waarbij hij een oplegger van een vrachtwagen heeft opgevrolijkt met zijn abstracte werk. Dit werkt trok zes maanden door Nederlandse, Belgische en Franse wegen. Hierdoor kon dit werk meer publiek trekken dan andereabstracte kunstwerken in een museale context.

Extra informatie

Afmetingen 151 × 5 × 121 cm