Haas, Jan – Sneller dan vergaren….

Dit is een werk uit de vroegere jaren van de kunstenaar. De knoop in de zakdoek staat voor het niet vergeten van dingen. Vergaren gaat over het wensen om dingen behouden, hoewel je toch dingen verliest. Het zijn twee bewegingen, namelijk een horizontale en verticale. De horizontale lijn krijgt in het werk de filosofische betekenis van het vergaren en de verticale lijn symboliseert het vergeten.
De ets bestaat uit twee delen, een vlakdruk en diepdruk. Daarbij luidt de onderstaande tekst: Sneller dan het vergaren gaat verstrooien; is het niet door verstrooien dat alles bestaat.

50,00

Artikelnummer: 189 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Jan Haas is geboren in Jakarta in oktober 1941 en overleden in oktober 2018. Haas begon zijn carriere als tekenaar en graficus, waarna hij later ging schilderen en beeldhouwen. Hij was vooral bekend om zijn bronswerken.
De thematiek van zijn werken loopt uiteen, waarbij hij deze thema’s in diverse technieken onderzocht. Gewoonlijk werkte Haas langere tijd aan een bepaald thema, zodat het bekend is dat zijn gekozen thema’s te maken hebben met bepaalde ontwikkelingsfases in zijn leven of de reizen die hij maakte.
Haas was op zoek naar avontuur in het leven, dat hij verwerkte in zijn werken. Ongebonden, onafhankelijk liet hij alle modernismen aan zich voorbij gaan, waardoor zijn werken zijn oorspronkelijke geest en avontuurlijk vakmanschap weerspiegelen. “Verscheiden in vorm en techniek, maar, denk ik, altijd herkenbaar als Jan Haas. Soms lukt het even een vinger te leggen op het leven.”

Extra informatie

Afmetingen 80 × 5 × 60 cm