Antwerpen van, Cora – Stier 1

De kleur rood valt meteen op bij het bekijken van dit werk uit 1985. Na enkele seconden vormt de kleur een vorm die erg aan een mens of dier doet denken; wellicht is het wel een stier? De titel bevestigt dit.
Bij nadere bestudering zien we horens, een staart en de robuuste torso van het dier. Donkere lijnen kaderen het rood en bepalen de vorm, maar aan de onderzijde is iets anders te ontwaren. Is dat een mens?
Tegen de achtergrond en over de figuur heen zijn duidelijke verticale wit-grijze arceringen neergezet. Deze harde lijnen en de neerwaartse houding van de figuur roepen de vraag op wat we hier zien. Die invulling mag de toeschouwer zelf geven.

100,00

Artikelnummer: 2038 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Cora van Antwerpen, geboren te Eindhoven op 10 juni 1953, gebruikt voor haar werken vaak thema’s die meestal iets te maken hebben met de huidige tijd, de wereld, het nieuws, de dingen en gebeurtenissen uit haar eigen leven. In haar werken probeert ze alledaagse zaken uit hun context te halen en in een nieuw licht te zetten. Hiermee probeert ze de snel veranderende tijd in de traditie van de schilderkunst neer te zetten. Van Antwerpen werkt vaak met olieverf en gebruikt hierbij een sober kleurenpalet, waarbij de verftoets ook nadrukkelijk aanwezig is.

Extra informatie

Afmetingen 63 × 5 × 63 cm