Bakel van, Antoon – Stilleven 1

Dit stilleven met koele pastelkleuren, geeft de indruk uit het leven gegrepen te zijn. Het servies ligt op een gebruikte servet. De oranje- en roodtinten zorgen ervoor dat de kan nog sterker naar voren komt.
Het licht in de voorstelling trekt ook de aandacht naar de kan en het bord, maar de vervreemdende werking van de niet consequent geschilderde lichtbron maakt de flessen in de achtergrond op een opvallende wijze diffuus. Dit is te zien in de slagschaduw van de voorwerpen die zowel ervoor als erachter te zien is.

150,00

Artikelnummer: 1726 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Antoon van Bakel (1930) is een kunstenaar uit Nuenen die al zijn zeggings- en uitdrukkingskracht in zijn schilderijen en tekeningen legt. Zelf zegt hij over zijn werk het volgende: “Het zien van de chaos is tegelijkertijd de ordening van de werkelijkheid. Het zijn niet mijn ogen die aan mijn verstand zouden moeten vragen wat ze zien en of het wel of niet de moeite waard is, maar het is het verstand dat aan de ogen vraagt hoe de chaos er uitziet en dat komt overeen met een verstand dat verwonderd zwijgt. Zodra het verstand zich gaat bemoeien houdt voor mij het schilderen op, omdat dan verwondering is verdwenen.”

Extra informatie

Afmetingen 67 × 5 × 82 cm