Adams, Willem – Verticaal landschap

Het eerste dat in dit olieverfschilderij opvalt, is de wijze waarop de verf pasteus op het doek is aangebracht. Aan de onderzijde vormt een donkere laag de basis, terwijl driekwart van het doek gekenmerkt wordt door vrolijke en lichte kleuren. Als het ware lijkt het op een landschap dat je vanuit vogelvluchtperspectief bekijkt.
Een herhaling van kleuren laten je oog dwalen over het doek, en het lijnenspel volgt een duidelijke patroon van geometrische vormen. Pas bij nadere beschouwing doemen er patronen in de donkere partij op, als een herhaling van het lichte gedeelte. Bovendien ontstaat er door de overlapping van felle kleuren aan de linkerzijde van de zwarte-blauwe achtergrond een gevoel van dieptewerking.

250,00

Artikelnummer: 1007 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Willem Adams komt uit Meerveldhoven, waar hij op 13 februari 1937 is geboren. In zijn werken houdt de schilder en tekenaar zich voornamelijk bezig met beweging en de compositie van abstracte vormen. De verf die hij gebruikt is altijd uitgesproken van kleur, dik van substantie en door de schildershand bedwongen in een vorm die staat. De voorstelling van zijn werken is juist landschappelijk van aard.

Extra informatie

Afmetingen 76 × 5 × 105 cm