Bloks, Jozef – z.t.

In dit werk is een spannend spel van kleuren te zien. Er zijn verschillende technieken en materialen toegepast om een levendige, maar toch rustgevende compositie te bewerkstelligen. Door de vluchtig op het doek aangebrachte strepen refereert het beeld naar een vage herinnering van vroeger.
Er zijn twee figuren te zien, wellicht wandelend. Ze lopen dicht tegen elkaar en hun kleding oogt dik. Warmen de figuren elkaar op in de kou?

100,00

Artikelnummer: 1262 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Jozef Bloks is een Nederlands graficus, performancekunstenaar, schilder en beeldhouwer, werkzaam in Eindhoven. Hij is geboren in 1951 en is in 1974 afgestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Den Bosch.
In zijn werk is aandacht voor zowel figuratie als abstractie. Door verschillende media te gebruiken kon Bloks laten zien wat voor hem belangrijk is. Eén van zijn bekendere werken is het Mobil Art Object, waarbij hij een oplegger van een vrachtwagen heeft opgevrolijkt met zijn abstracte werk. Dit werkt trok zes maanden door Nederlandse, Belgische en Franse wegen. Hierdoor kon dit werk meer publiek trekken dan andereabstracte kunstwerken in een museale context.

Extra informatie

Afmetingen 150 × 5 × 120 cm