Brenneker, Josien – Zitten

Dit abstract grafisch werk bestaat uit twee lagen. De ondergrond bestaat uit zwarte en enkele rode krassen, overtroffen door twee dikke zwarte lijnen. De lijnen stoppen bij een witruimte in het midden.
De overliggende laag bestaat uit een halftransparant vel wat centraal staat in het werk. Dit vel toont een sterke rode streep die de randen met de zwarte lijnen overbrugt. Doordat het vel niet volledig transparant is, schept het een duidelijkheid en rust in het midden van het werk.

50,00

Artikelnummer: 1628 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Josien Brenneker is een Nederland graficus, schilder, tekenaar en fotograaf. Ze is geboren in 1950 en komt uit Venlo. Na haar afstuderen aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht in 1973 is ze werkzaam in Eindhoven. In 1988 heeft ze de Nederlandse grafiekprijs in handen mogen nemen. In haar werken vinden we vaak diervoorstellingen en abstractie.
Een van haar projecten was het ‘groot grafiek project’. Van augustus 1988 tot mei 1989 waren in de binnenstad van Eindhoven grote zeefdrukken van 1,80m bij 2,40m te zien. Iedere twee maanden wisselde ze de vijf prenten van vijf kunstenaars zodat de massa steeds opnieuw geconfronteerd werd. Van iedere zeefdruk is een oplage van 10 stuks vervaardigd, deze werden tentoongesteld in het Belastingkantoor en in de Eindhovense Schouwburg.

Extra informatie

Afmetingen 51 × 5 × 66 cm