Könings, Hans – Zonder titel 31/70

Könings heeft meerdere variaties op dit beeld gemaakt. Dit exemplaar valt op door de overwegend mosterdgele kleur van het werk met hier en daar rode, blauwe en zwarte accenten.
Het grove lijnenspel dat de vorm van de schoen volgt, evenals de slagschaduw ervan, is alleen bij dit werk zichtbaar. Ondanks dat de tekeningen lijken alsof ze snel uit de losse pols zijn getekend, zie je wel dat de kunstenaar over zijn werkwijze heeft nagedacht, als je de werken onderling vergelijkt.

60,00

Artikelnummer: 2037 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Hans Könings, geboren in 1950 te Den Haag, studeerde schilderkunst en grafiek aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De kunstenaar woonde sinds 2007 in Berlijn, maar is nu naar Nederland teruggekeerd. Könings heeft zich met name gespecialiseerd in linoleumdrukken, zeefdrukken en houtdrukken.
Mensen en herinneringen staan centraal in zijn werken. Könings wil begrijpen wat herinneringen betekenen, en onderzoekt waarom sommige beelden bepaalde emoties en gevoelens bij ons oproepen.

Extra informatie

Afmetingen 66 × 5 × 51 cm