Könings, Hans – Zonder titel VII

Könings heeft meerdere variaties van dit beeld gemaakt; dit exemplaar valt op door de simpele zwarte en rode strepen in het werk. Het vormt een duidelijk contrast met de zwarte en mosterdgele vlakken, terwijl het zich tot het geheel verhoudt.
Het lijngebruik is scherp gearceerd in vergelijking met andere variaties op de tekening van een schoen. Dat maakt dat dit werk de uitzondering is die de regel bevestigt. Ondanks dat de tekeningen lijken alsof ze snel uit de losse pols zijn getekend, zie je wel dat de kunstenaar over zijn werkwijze heeft nagedacht als je de werken onderling vergelijkt.

60,00

Artikelnummer: 460 Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Hans Könings, geboren in 1950 te Den Haag, studeerde schilderkunst en grafiek aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De kunstenaar woonde sinds 2007 in Berlijn, maar is nu naar Nederland teruggekeerd. Könings heeft zich met name gespecialiseerd in linoleumdrukken, zeefdrukken en houtdrukken.
Mensen en herinneringen staan centraal in zijn werken. Könings wil begrijpen wat herinneringen betekenen, en onderzoekt waarom sommige beelden bepaalde emoties en gevoelens bij ons oproepen.

Extra informatie

Afmetingen 51 × 5 × 66 cm